F E M I P
Felsőoktatási Minőségfejlesztési Portál
Keresés
  
  
Archívum

Felsőoktatási szakképzés képzési és kimeneti követelményei-2012.10.29-i frissítés

Elérhetők a felsőoktatási szakképzés képzési és kimeneti követelményei – 2012. október 29-én frissített munkaanyag

Kézikönyv az Intézményfejlesztési Tervek értékeléséhez

  Az alábbi link segítségével elérhető az Intézményfejlesztési Tervek értékelési kézikönyve. IFT ért. kézikönyv (pdf)

Állami felsőoktatási intézmények PPP adatai

  Alább letölthetők az állami felsőoktatási intézmények PPP adatai: Felsőokt PPP (doc)

Intézményfejlesztési Terv módszertani útmutató 06 18-i verzió- Kiegészítő tájékoztatás

  Kedves Kollégák! Alább elérhető Az Intézményfejlesztési Terv módszertani útmutatója(06.18-i verzió), amely kiegészítő tájékoztatást nyújt a minősítési eljárásokkal kapcsolatban: IFT...

Elérhetők az Intézményfejlesztési Tervek adattáblái

  Kedves Kollégák! Alább letölthetők az Intézményfejlesztési Tervek adatszolgáltatási, helyzetelmezést segítő sablonok excel táblái, az adattáblák közül a 8., 9., és 10. táblákat...

Az állami felsőoktatási intézmények PPP adatai

  Alább letölthetők az állami felsőoktatási intézmények PPP adatai: Felsőoktatási PPP (docx.)

Összehasonlító adatok a tudományos publikációs teljesítményről

  Egyes állami felsőoktatási intézmények, egyes nem állami felsőoktatási intézmények és az MTA összehasonlító adatai a tudományos publikációs teljesítményről: Tudománymetria (docx)

Közlemény

  Az intézményi visszajelzések, kérdések és javaslatok alapján az Intézményfejlesztési Tervekhez (IFT) készített adattábla sablon módosítva és pontosítva lett 2012. április 16-án. Ennek...

Gyakran ismétlődő kérdések

A rovatot annak érdekében hoztuk létre, hogy a felsőoktatási intézmények számára további segítséget nyújtsunk az Intézményfejlesztési Tervek elkészítése kapcsán felmerült kérdéseikhez. Ezekre a kérdésekre adott válaszainkat időről időre megjelentetjük a honlapon, így célszerű a topikot gyakran látogatni.

Közlemény az IFT alkotásról

A felsőoktatási intézménynek új, négyéves intézményfejlesztési tervet kell készíteni és ebben kell meghatározni a fejlesztéssel, a fenntartó által a felsőoktatási intézmény rendelkezésére bocsátott vagyon hasznosításával, megóvásával, elidegenítésével kapcsolatos elképzeléseket [Nftv. 12.§ (4)]. E stratégiai dokumentum szolgál arra, hogy a felsőoktatási intézmények újragondolják a fenntartójukkal az előttük álló feladataikat, figyelembe véve a társadalmi és gazdasági környezetet. Az új intézményfejlesztési terv elkészítésének időpontjaként a törvény 2012. június 30-át határozta meg.

Elérhető az Intézményfejlesztési Tervek javított módszertani útmutatója

  Alább letölthető az Intézményfejlesztési Tervek javított módszertani útmutatója: IFT útmutató04.06. (docx)

Elérhető hallgatói vonzáskörzet elemzések és adatok

  Alább letölthetők a hallgatói vonzáskörzet elemzések és adatok: Hallagatói vonzáskörzet elemzések, adatok (zip) A

Hallgatói vonzáskörzet elemzések és adatok

  Elérhetők a hallgató vonzáskörzet elemzések és adatok: Hallgatói vonzáskörzet elemzések (zip)

Pályázat a 2012. évi Felsőoktatási Minőségi Díj elnyerésére

A nemzeti erőforrás miniszter pályázatot hirdet a 2012. évi Felsőoktatási Minőségi Díj elnyerésére. A pályázati szándékot az Előjelentkezési lap benyújtásával, 2012. április 19. 14 óráig lehet jelezni az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet részére. A pályázatokat benyújtási határideje 2012. május 25. 14:00.

Hallgatói vonzáskörzet elemzések, adatok

  Az intézményi lebontású hallgatói vonzáskörzet elemzések, adatok alább letölthetőek:   Budapesti Corvinus Egyetem (docx) Budapesti Gazdasági Főiskola (docx) Budapesti...

Szakkollégiumok és minőség

Kiemelt érdeklődés mellett zajlott le Szakkollégiumok és minőség címmel 2012. február 24-én az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet konferenciája a Párbeszéd Házában. A program célja a Minőségfejlesztés a felsőoktatásban (TÁMOP-4.1.4-08/1-2009-0002) kiemelt program keretében elkészült kutatás megvitatása volt.

Lezajlott a Minőség és jövő a felsőoktatásban projektzáró konferencia

„Minőség és jövő a felsőoktatásban” címmel 2012. március 22-én megtartotta zárókonferenciáját az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet „Minőségfejlesztés a felsőoktatásban” (TÁMOP-4.1.4-08/1-2009-0002) kiemelt projektje. A rendezvény középpontjában a program elmúlt két és fél éves eredményei álltak.

Megjelent a Felsőoktatási minőségfejlesztési kézikönyv

A TÁMOP 4.1.4 keretén belül megjelent a Felsőoktatási minőségfejlesztési kézikönyv, amely foglalkozik a felsőoktatási intézményekben alkalmazható minőségmenedzsment-megközelítésekkel, és bemutatja egy minőségirányítási rendszer fejlesztésére irányuló projekt lépéseit.

A felsőoktatásban oktatók minőségfejlesztéssel kapcsolatos attitűdje

Lezárult az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet által indított „A felsőoktatásban oktatók minőségfejlesztéssel kapcsolatos attitűdje” című kutatás.

Minőség és jövő a felsőoktatásban, 2012. március 22.

2012 márciusában zárásához érkezett az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Minőségfejlesztés a felsőoktatásban (TÁMOP-4.1.4-08/1-2009-0002) kiemelt projektje, melynek két és fél éves eredményeit a 2012. március 22-én rendezett zárókonferencián mutatják be.

Stratégiai menedzsment a felsőoktatásban, 2012. február 7.

Az Oktatásktató és Fejlesztő Intézet „Minőségfejlesztés a felsőoktatásban” (TÁMOP-4.1.4-08/1-2009-0002) kiemelt projektje és a Budapesti Corvinus Egyetem Minőségügyi Irodája szervezésében, az IFUA Horváth & Partners Kft. közreműködésével 2012. február 7-én a BCE főépületében megrendezésre került a „Stratégiai menedzsment a felsőoktatásban” című műhelykonferencia.

Szakkollégiumok és minőség, 2012. február 24.

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet rendezvény célja, hogy a magyarországi szakkollégiumi és felsőoktatási intézményi vezetőknek bemutassa a TÁMOP 4.1.4 keretében elkészült "Szakkollégiumi helyzetkép felmérése" kutatást.